19 april 2019

Regels

REGELS VAN DOMSTAD

Op deze pagina vind je de regels die gelden op de server hou je er aan en het is leuk voor iedereen hou je je eigen er niet aan kan dat leiden tot een ban vragen om een unban schiet niet op ook adviseer ik iedereen om Plays.tv te installeren voor als er iets gebeurt dat je dat kan clippen en naar ons toe kan sturen

Belangrijke regels!

1. Kies een normale naam! Kies je een naam die aanstootgevend is of ongepast kan dit resulteren in een kick of in extreme gevallen in een ban!

2. Je maakt zorgvuldig je character klaar.

Trek nette/normale kleding aan en zorg ervoor dat je lichaam compleet is!

Dit is het character waar je mee verder gaat! Dus kies zo goed mogelijk en neem je tijd! Kleding met ruitjes is niet toegestaan hoe mooi je het ook vind!

3. Racisme en discrimininatie zijn niet toegestaan! Zelfde geld voor schelden met ziektes, het toewensen van verschrikkelijke dingen of stadsgenoten op een onrespectvolle manier behandelen.

Houdt het netjes aub!

4. Naakt rondlopen is verboden. Er spelen ook minderjarige in de stad. Het rondlopen op straat in boxershort/ onderbroek is toegestaan maar hou er rekening mee dat de politie je hierom mag arresteren.

5. Je voordoen als agent, ambulancier, ANWB of taxi is ten strengste verboden. Wordt je betrapt staat hier een ban op van minimaal 1 dag! Met een officiele waarschuwing!

6. Dood van je character – Ben je dood? Vraag dan hulp van een ambulancier. Alleen ambulanciers kunnen een revive vragen aan een moderator bij hoge uitzondering! Zijn deze er niet zul je dood gaan en al je spullen verliezen! Je mag niet langer deelnemen aan scenario’s waar je voor je dood bij betrokken was.

New lifre rule oftewel doodverklaren:
Dit kan enkel worden vastgesteld door 2 ambulanciers, een agent en een moderator.

Alleen bij uitzondering en in extreme gevallen.

Wordt je dood verklaard verlies je alles! Je moet een nieuw character maken en je baan en auto’s ben je kwijt!

7. Het doorgeven van je inventaris – Wanneer je bijna dood gaat of bent is het verboden om eventuele wapens, cash, etc.. door te geven met de intentie deze later terug te krijgen.

8. Malicious Attacks – Het RP’en van verkrachtingen wordt niet toegestaan. Dit zal resulteren in een ban. Hou ook rekening met situaties als zelfmoord rp’en. Niet iedereen kan dit waarderen. Heb hier aub respect voor!

9. Zelf verzonnen overheidsfunctie’s en/of misdaad jobs worden niet toegelaten.

Begrippen

OOC -> Out of Character

– Alles wat niet te maken heeft met in game roleplay valt onder OOC.

– Chatten in de game doe je door /ooc te gebruiken. Probeer dit zo min mogelijk te gebruiken!

– Moet je wegens omstandigheden de server verlaten terwijl je in een RP zit meld dit dan ook even met de /ooc tag zodat de andere personen hier van op de hoogte zijn en de roleplay kunnen afsluiten of later verderzetten. Let OP! Dit is ipc niet de bedoeling! En kan in sommige gevallen resulteren in een kick als wordt vastgesteld dat dit is misbruikt! Het leaven tijdens een rp kan ook worden gezien als failrp dus kijk uit!

– Vragen hoe je geld verdient, drugs verkoopt, de maffia vind worden niet toegelaten in de gamechat, zelfs niet met de /ooc tag!

– Chat – Gebruik de chat op een respectvolle manier. Ben je het ergens niet mee eens ? Praat het uit op het discordkanaal van de stad

– Het gebruik van scheldwoorden, ziektes, etc.. zal resulteren in een ban. De /ooc gebruik je ook niet om een revive te vragen of een admin/moderator te roepen hiervoor gebruik je /report en doe je enkel wanneer er geen ambulance online is.

IC -> In character

– Blijf altijd in character! Het roepen van failrp gaat ten koste van goeie roleplay en zal in de toekomst harder worden bestraft! Vind je dat er failrp gepleegd wordt, begin dit dan niet gelijk in de stad te roepen! Dit zal ook worden gezien als failrp! Spreek jij het woord “fairlrp” uit in een bestaande rp situatie ben je zelf ook aan het fail rp’en! Indien je zelf slachtoffer bent geworden van een failrp blijf dan toch zo goed mogelijk in character en maak pas achteraf een melding! Playstv mag hiervoor worden gebruikt om bewijs aan te leveren.

– Termen als OOC/FailRP, knopjes, scherm etc. vermijden! Deze mag je niet gebruiken tijdens een roleplay situatie of doe in ieder geval je best om alles zo goed mogelijk in roleplay te houden. Knopjes zijn spieren, Scherm is ogen en zo voorts. Wees creatief!

– Een werkende Mic is verplicht. Heb je dit niet zal dit resulteren in een kick en een controle van je mic voor je terug kunt komen.

– Praten in game chat kan je doen door het gebruik van /tweet.

*Twitter is geen OOC. Criminaliteit bespreken kan resulteren in een onderzoek, en wellicht een arrestatie. Hierbij is het dus aan te raden om code taal te gebruiken. Indien er geen codetaal gebruikt wordt mag de politie hier op handhaven en hier staande/aanhoudingen op plegen.

– F10 is een telefoonboek en met PageUp kan je je telefoon gebruiken

– Animaties – Animaties zijn er om de roleplay leuker te maken, niet om mee te glitchen. Indien een admin/moderator je ziet glitchen is dit een kick met waarschuwing.

– Wanneer je zelf beslist een einde te maken aan je huidige identiteit dien je van nul te beginnen, alle eigendommen zowel roerende als onroerende goederen dienen via een admin aanvraag verwijderd te worden.

VDM -> Vehicle Deathmatch

In Domstad is het niet toegestaan zomaar mensen of voertuigen aan te rijden. Krijgen wij een melding van VDM of zien wij dit als moderators/admins zelf zal dit gelijk in een kick of ban eindigen. Enige uitzondering hiervan is wanneer je in een rp situatie in een onveilige situatie terecht komt en er echt geen andere mogelijkheid is!

RDM-> Random Deathmatch

Het is niet toegestaan zomaar mensen neer te slaan of neer te schieten. Doe je dit wel kan je hiervoor een kick of ban krijgen! De enige uitzondering is als er vooraf goeie roleplay wordt gedaan en er in die situatie bijvoorbeeld geen gehoor wordt gegeven aan een eis. Let wel op dat je spelers een eerlijke kans geeft om te reageren en check of je elkaar inderdaad goed kan horen voordat je doorgaat met een rp situatie!

NPC-> Pedestrians oftewel DomDoms

Dit zijn de hersenloze stadsgenoten die ons gezelschap houden. Ze rijden rond in auto’s maar je kan ze ook vinden op straat. Ze leven net als wij in de stad maar zijn geen deel van roleplay situaties. Onstaat er een situatie door een domdom mag je altijd contact zoeken met een van de moderators!

Failrp -> Niet kloppende roleplay

– Slechte of niet kloppende roleplay waarbij iemand daadwerkelijk wordt benadeeld.

– Na een hevige crash 120km+ stop je met rijden en zoek je medishe hulp en evt. hulp van de anwb voor je voertuig. Vervolg jij je weg alsof er niets gebeurd is en betrappen wij je hierop zal dit resulteren in een kick voor failrp. Denk gewoon logisch na of iets in het echte leven zou kunnen of niet. Twijfel je.. Stop en vraag om hulp, maar voorkom ten alle tijden failrp’s!

– Heb jij een job in de stad, zorg dan dat je ten alle tijden representatief bent! Gebruik je werk voertuig en werk kleding en pas je gedrag hierop aan! Betrappen wij je er op dat je dit niet doet zal dit resulteren in een kick voor failrp en een officiele waarschuwing op je cv!

– Offroad rijden in voertuigen, jumps maken die niet realistisch zijn etc kunnen worden gezien als gta style driving en/of failrp. Voorkom dit dus ten alle tijden! Betrappen wij je krijg je een kick!

– Het is niet toegelaten een auto te dupliceren als je zelf weet dat je auto al in de stad is en je haalt hem opnieuw uit de garage is dit een fail roleplay. Normaal gesproken zou het niet mogelijk zijn om dit te doen, maar toch gebeurt het soms dat er 2 dezelfde in de stad zijn. merk je dit zelf op, dan ga je direct naar de garage die op dat moment het dischtbij is en parkeer je daar je voertuig.

– Meerdere malen in en uit de garage rijden om je voertuig te herstellen is niet toegelaten.

– Mondeling in de stad een OOC vraag tussen door wordt aanzien als fail roleplay, je hebt de functie om in ooc te typen maak hier dan ook gebruikt van. Indien je niet genoegen neemt met het typen kan je op discord het ooc gesprek mondeling uitvoeren

Metagaming-> Het gebruiken van ooc informatie

Metagaming is OOC informatie IC gebruiken. dit geld ook ID nummer gebruiken die boven de hoofd van een persoon staat. Het is niet toegestaan informatie die niet in de stad bij jou bekend is geraakt, te gebruiken in de game. Streamsnipen valt hier ook onder!

AFK -> Away from Keyboard

Afk staan is ipc niet de bedoeling! Mocht het toch even nodig zijn gebruik dan een f3 animatie en rook bv even een sigaretje en meldt het even in /ooc

Combat logging – >

Het verlaten van de server in een scenario, is niet toegestaan. Indien je verbinding verbroken werd of je game crashte tijdens een roleplay meldt dit zo spoedig mogelijk in het supportkanaal of neem contact op met een online moderator.

Combat Storing – Je voertuig in je garage zetten om te voorkomen dat dit in beslag wordt genomen is niet toegestaan. Dit zal resulteren in een ban.

Cheaten->

Cheaten is niet toegestaan. Geen externe mods, hacks etc. dit zal resulteren in een perma ban en je naam op de blacklist! Er is geen enkel excuus!

Momenteel werken we met een anti cheat die ook bepaalde toetsencombinaties herkend. Denk om je gebruik van de numpad7, Ins, en shift G! Deze zullen je kicken! Maar zullen niet tot een ban komen mits je niet cheat!

Het gebruik maken van visuele mods om realisme te verbeteren zoals: ultra realism, betere lichten, regio map, ELS regio specifieke sirenes is toegelaten.

GTA Style Driving –>

Het is niet toegestaan associaal te rijden, stuntdriving te doen, jumps te maken of op wat voor manier ook te rijden op een manier dat je in het dagelijks leven ook niet zou doen! Respecteer de wetten van fysica en zwaartekracht! Offroad rijden bij uitzondering kan met offroad voertuigen en crossmotoren. Zien wij jou op een plek rijden die niet toegangeklijk is voor je voertuig of rijden op een manier die niet wenselijk is zal dit resulteren in een kick of ban!

Let wel! Ambulance en anwb kunnen jou locatie misschien niet bereiken! Het is dan ook op eigen risico en de hulpdiensten mogen je hulp weigeren!

In domstad gelden de Nederlandse verkeersregels! Netjes wachten voor het rode licht. Gordel om. Binnen de stad mag je 80 km en op de snelwegen mag je 130 km !

Binnen de norm zal de politie deze zaken afhandelen. Bij verdenking op gta style driving kunnen ze advies vragen van de admin of moderators.

Uitzonderingen voor dit zijn de dragstrip op de legerbasis of het racecircuit aan de haven.

Hier mag je beperkt gek doen met je auto’s! Hou het wel veilig!

Speciale plekken– >

Ga niet zonder enige vorm van Roleplay rondhangen in overheidsgebouwen zoals het Politiebureau of ziekenhuis! Deze bezoek je enkel om gebruik te maken van de diensten die zij bieden of wanneer iemand van deze overheidsinstantie’s je ernaar toe begleid.

Drugslocaties zijn geheime plekken. Agenten en whitelisted jobs die via jou oproep locaties vinden mogen hier ook naar handelen. Verpest de geheime locatie NIET!. Wees niet opvallend en praat je mond niet voorbij. Hou deze locaties ten alle kosten geheim.

Leven waarderen

Je zult je leven moeten waarderen. Getrokken wapens = blijven staan, tenzij er goede roleplay is om iets anders te doen. Dus: Ben jij in het nadeel qua positie, dekking, wapen dan zul je moeten luisteren.

Het leven waarderen van andere – Als een andere speler, wanneer die onder schot wordt gehouden, volledig meewerkt mag deze niet gedood worden. Is dit niet het geval moet er een RP aan vooraf gegaan zijn wanneer dit wel gebeurd.

Power mugging, iemand verplichten geld van zijn bankrekening te halen is niet toegestaan.

Doodverklaringen kunnen gebeuren vanaf dat er 1 actieve agent, 1 moderator en 2 verpleegkundige in de stad zijn .

Schieten vanuit/vanaf voertuig Is niet toegestaan!

Whitelisted Jobs en relevante zaken

Whitelist misbruik : Een whitelisted job is een privilege dat je niet mag misbruiken. Bv politie gaat niet zomaar wapens uitdelen, ambulanciers gaan niet zomaar vrienden reviven of een anwb’er gaat niet zomaar auto’s maken wanneer hij uit dienst is. Word je betrapt wanneer je hier misbruik van maakt zal je ontslagen worden.

Criminaliteit bij politie/ambulanciers : Ambulanciers, agenten, anwb en taxi worden verondersteld zich te gedragen naar de wet en geen criminele dingen te doen. Als je hier op word betrapt resulteert dit in ontslag !

Verloop na een revive : Nadat je een revive krijgt van het ambulancepersoneel luister je naar alle orders die ze je geven. Wanneer er gezegd wordt dat je mee moet naar het ziekenhuis doe je dit ook zonder tegenspraak.

De ANWB en Ambulance zijn er om je te helpen, het is dus niet toegestaan om deze aan te vallen etc.

Het gebruik van een helicopter of vliegtuig – Het besturen van een helicopter of vliegtuig doe je op een realistische manier. Helicopters mogen enkel geland worden waar het in het echt ook mogelijk zou zijn. Bv: Veld, Parking, Heliparking

*Verduidelijking: Parkings enkel waar geen andere burgers in de buurt zijn en/of in gevaar gebracht kunnen worden.

BTGV – (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten): Stel jij word aangehouden op deze manier, dan is het niet de bedoeling dat je gaat rennen. Zodra jij dit wel doet, heeft de Politie het recht “aanhoudingsvuur” te openen.

Politie aanvallen/ontvoeren : Je mag de politie niet aanvallen of ontvoeren zonder goede roleplay. Het is dus niet toegestaan om bijvoorbeeld, na een achtervolging een agent in elkaar te slaan. Of een agent te ontvoeren, voor wapens.

Stelen van overheidvoertuigen : Het stelen van overheidsvoertuigen is verboden en zal resulteren in een ban!

Job Hopping: Wanneer je een whitelisted baan hebt zoals bv: Maffia en je verlaat deze baan mag je niet direct in een andere whitelisted job overstappen. Stop je met je whitelisted baan heb je een soort van opzegtermijn van 2 weken waarin je geen andere whitelisted baan mag uitvoeren! Een banenwissel kan alleen bij hoge uitzondering en met toestemming van de admin.

Gevangenis en criminaliteit->

Drugs op zak: De politie mag altijd fouilleren, na drugs meldingen. Pakt de politie jou met meer als 3 losse wiet dan moet dit vrijwillig worden afgegeven. Anders mag de politie je aanhouden! Alles hierboven zal resulteren in een aanhouden en een strafblad!

GSM gebruik: Wanneer je wordt gearresteerd en je gebruikt je telefoon nadat deze is afgenomen wordt dit gezien als FailRP. Tweeten of sms-en valt hier ook onder.

Hoofbureau overvallen : Het hoofdbureau mag NOOIT overvallen worden tenzij er meer als 10 agenten in de stad zijn en mag niet meer dan eens per week gebeuren!

Copbaiten: Het opzettelijk proberen de aandacht trekken van politie wordt gezien als copbaiten. Het rondhangen, donuts draaien, claxoneren,etc.. aan het HB word ook gezien als copbaiten. Dit zal resulteren in een kick en/of waarschuwing.

Gevangenis – Gevangenis zelfmoord/moord is niet toegestaan, dit houdt in dat jij dus niet jezelf of anderen mag doodmaken in de gevangenis. Indien je met 2 in een cel gezet wordt en je valt de andere persoon aan zal dit aanzien worden als failrp en krijg je een ban. Ook is er een functie dat kijkt naar je gedrag in de gevangenis, heb je voorbeeldig gedrag zal je celstraf in sommige gevallen korter zijn. Indien je probeert te ontsnappen of uitlogt zijn er penalty’s die de straffen verdriedubbelen.

Bezoek in de gevangenis is alleen toegestaan bij celstraffen langer dan 40 maanden en moet worden aangevraagd bij de politie!

Drugsruns mogen niet worden gedaan in helikopters. Gebruik maken van glitches en/of bugs zal eerst resulteren op een waarschuwing, indien je nogmaals betrapt wordt zal dit resulteren in een ban.

Een overval; Dit doe je niet alleen. Maximum van 3 tot 6 personen bovendien mag het aantal actieve overvallers niet hoger zijn dan het aantal agenten in dienst, daarnaast doe je dit met een vooropgesteld plan. Het is niet toegestaan om een vriend te gijzelen om daar voordeel uit te krijgen tijdens een overval. Indien een overval mislukt verlies je alle inventory die je op die moment op zak hebt. Sterf je tijdens de overval en is er geen ambulance in de stad zal je ook geen revive krijgen. het is niet toegestaan van de ene naar de andere winkel te rijden om deze vervolgens te overvallen. Dit is ook van toepassing op spelers. Je gaat niet van de ene naar de andere persoon om een overval uit te voeren. Een overval is een gebeurtenis die raar of zelden gebeurt indien je meerdere overvallen achter elkaar gaat doen haalt dit de roleplay ervaring van de stad naar beneden.

Jachtoverval: Dit is de enige overval waarbij het is toegestaan dat de communicatie via tweet gaat.

Bij winkelovervallen mag je geen gijzelaar meenemen!

Kidnapping: Wanneer je een speler wilt kidnappen dienen er minimaal 3 agenten en 1 ambulancier in de stad te zijn. Indien er een agent deelneemt aan de kidnapping is het +1 op de normale minemaal vereiste agenten die genoodzaakt zijn..

Zwart geld – Is illegaal en mag altijd in beslag worden genomen!

Dragen van identiteitsverbergende accesoires: Dit is niet toegestaan! Enkel voor bijvoorbeel het plegen van een overval! Het dragen van maskers of andere accesoires waardoor iemand onherkenbaar is word door de politie aanzien als een verdachte situatie, door deze kleding te dragen kan de politie verder onderzoek op je uitvoeren en hebben ze het recht je te vragen het masker uit te doen en je identiteitskaart te tonen. Wanneer er na de controle eerdere drugs of wapengerelateerde feiten in het systeem naar boven komen mag de politie overgaan tot een fouille en/of controle van je voertuig moest je op dit moment in een voertuig zitten. De enige uitzondering op op de hierboven vermelde regel zijn motorhelmen als je dan ook daadwerkelijk een motor in de buurt hebt of bestuurt.

Boetes: Domstad heeft een maximum van 10 openstaande boetes! Wordt je aangehouden met 10 of meer boetes dien je per direct te betalen. Kun je dit niet volgt er een gevangenis straf en extra boetes bovenop!

Maximaal aantal Boetes: Bij meer als 100 openstaande boetes zal Stokvis deurwaarders je garage binnenvallen en auto’s in beslag gaan nemen, tot de boetes voldaan zijn!

Er is een maximaal aantal boete’s die je kan bezitten dan begint het menu te buggen en kan je zelf de boete’s niet meer betalen. Indien je character deze limiet behaald komt er een boete van 500K bovenop de openstaande boete’s dit omdat een admin deze boete’s handmatig moet verwijderen. Het maximaal aantal is hoger als 100 dus indien je dagelijks je boete’s betaald kan dit normaal niet voorvallen.

Rijbewijs: Wanneer je zonder rijbewijs aangehouden wordt en je bent met je eigen voertuig op de baan kan dit resulteren in een in beslag name van het voertuig. Dit wil zeggen dat dit permanent in beslag genomen wordt. Wanneer dit voertuig afgenomen wordt zal dit verkocht worden op de eerst volgende veiling.

Verstoringen: Het is niet toegestaan om scenario’s te verstoren als er weinig agenten zijn. Je dient te luisteren naar hun vorderingen! Pas bij 6 + agenten kunnen er uitzonderingen zijn!

Admins en Moderators

Als admin en moderators willen we ook kunnen roleplayen. Indien je vragen of opmerkingen hebt gebruik dan de hiervoor bestemde kanalen in discord. Politie gebruikt /report en spelers gebruiken /assist in de game.

Het is niet de bedoeling dat je admins en moderators in de stad gaat bestoken met vragen en opmerkingen! Deze personen spelen ook een character en moeten hun roleplay ook normaal kunnen uitvoeren! Hou hier rekening mee!

Huisregels:

De volle lijn bij blokkenpark mag over gereden worden om de straat in de andere richting in te rijden.
Camerabeelden worden niet meer gebruikt in roleplay. Plays tv mag alleen gebruikt worden voor failrp